Programok, tanfolyamok, előadások

Már lehet jelentkezni népszerű biokertészeti tanfolyamainkra

A Bio-Gazdabolt több, mint 5 éve rendezi különleges tanfolyamait. Ahogy növekszik a hobbikerti veteményesek száma, úgy szaporodnak a különböző biokertészeti tanfolyamok, aminek mi nagyon örülünk. Mi sem tudjuk jobban elmondani, hogy melyik növényt melyik mellé ültessük, vagy hogyan komposztáljunk, esetleg neveljünk palántát. Valószínűleg ott is elmesélik. Ahol azonban az ő mondanivalójuk véget ér, a mienk ott kezdődik.

A biokertészkedés első éve általában igazi sikertörténet. Kiderül ugyan néhány növényről hogy nem szeret növekedni az adott kertben, de a friss talaj mindennek jót tesz. A gondok a következő évtől jönnek elő, ahogy fogy a tápanyag és dúsulnak a kártevők.

Ez a mi szakterületünk. A Bio-Gazdabolt a biológiai növényvédelem élvonalában van. Webáruházunk teljes egészében ezt a célt szolgálja. Minden valóban hatékony biológiai növényvédelmi készítmény kapható nálunk. A kínálat azonban nem elég, aki nem ért a használatukhoz, az vagy kidobja a pénzét, vagy még rosszat is tesz a növényeinek. Tanfolyamainkon pont azt a tudás adjuk át, ami ahhoz szükséges, hogy a biokertészkedés mindig sikertörténet legyen.

A kezdő zöldséges biokertész tanfolyamon azt vesszük végig, miként alakítsuk ki a kertünket hogy a tápanyagellátás folyamatosan harmonikus legyen, ne alakuljanak ki (relatív) hiányok és elkerüljük a betegségek, kártevők nagy részét.

Sajnos a környezetszennyezés okozta éghajlatváltozással együtt járnak új, pusztító betegségek és kártevők, amelyeket a biokertekből sem lehet kizárni. A biológiai sokféleséggel csökkenthető ugyan a kár, de ma már olyan hatékony biológiai készítmények léteznek, amelyek gyakran lepipálják a vegyszereket. Mi ezekkel és ezek helyes használatával ismertetjük meg hallgatóinkkal tanfolyamainkon.

Április elején a kezdő biokertész hallgatóink részt vehetnek egy Bio-Gyömbér magasított dombágyás építésében, melyet így a gyakorlatban is elsajátíthatnak.

A haladó zöldséges tanfolyamokon már csak a biológiai növényvédelmi technológiáinkat ismertetjük növényfajonként pontos leírással, konzultációval nagyon részletesen. Ide már gazdálkodókat is szeretettel várunk és széles áttekintést adunk.

A gyümölcstermesztő tanfolyamaink ugyanezen tematika szerint kerülnek megrendezésre, csak a gyümölcsfajok vonatkozásában.

Nekik viszont metszési gyakorlaton biztosítjuk majd a részvételt február végén.

Tanfolyamaink nagyon intenzívek. Egynaposak, amelyek 9 órakor kezdődnek és 14 óráig tartanak az előadások. Utána tetszés szerinti ideig konzultációk következnek, ahol mindenkire sor kerül és alternatív a részvétel. Érdemes kert alaprajzokat, fényképeket hozni, hogy segíthessünk.

Az elsők január első két hétvégéjén lesznek a következő bontásban:

Ezeken kívül valószínűleg lesz még más időpontban és helyen is tanfolyam, ezek azonban még szervezés alatt állnak.

Az ára 10.000 Ft, amelyben egy közös pizzaebéd is benne foglaltatik.

A helyek korlátozottak, így a jelentkezés idősorrendjét vesszük figyelembe.

Mindenkit szeretettel várunk!

e-mail: gyongyver@agrotipp2000.hu

Telefon: 70-63-73-883