Bio-kiskerti szaktanácsadás

Biológiai növényvédelem szaktanács

A biokertek kialakítása

Amikor valaki vegyszermentes kertészkedésbe fog, akkor a biológiai növényvédelmet a kert kialakításával kell kezdenie. Fontos, hogy a lehető legtermészetesebb módon, a sokféleségre törekedve ne hagyjunk védett helyeket a kórokozók, kártevők számára, ugyanakkor a természetes ellenségeik betelepedését, szaporodását elősegítsük. Ismerni kell a kert adottságai, a benne levő növényeket és ezek egymáshoz való viszonyát. A kert ökológiai tervezéséhez segítséget adunk tanfolyamainkon, írásban, telefonon és személyesen telephelyünkön, de a leghatékonyabb segítséget a helyszíni szaktanácsadás nyújtja. Kérésre kimegyünk a kertbe és végignézzük a lehetőségeket. Figyelmeztetjük a veszélyekre és ötleteket adunk az egyedi megoldásokra.

Biológiai növényvédelem szaktanács

A kiskerti biológiai növényvédelem

A biológiai növényvédelem hazánkban gyerekcipőben jár. Nagyon kevesen vannak a hozzáértők, művelők, tanácsadók. A felhasználható termékek köre szerteágazó, de működésük egymáshoz kötődik, vagy éppen gátolják egymást. Egyes cégek már forgalmaznak néhány ilyen terméket, de magával az ökológiai gazdálkodással nem foglalkoznak. A kereskedők többsége semmit nem tud ezekről a készítményekről. Ahhoz, hogy valaki professzionálisan alkalmazza a biológiai növényvédelmet komoly tudással kell rendelkeznie. Mi komplett technológiákat dolgozunk ki a különböző növényfajokra. Tanfolyamainkon, előadásainkon ismertetjük ezeket, de személyes tanácsadásra is lehetőség van. Ez egyrészt telephelyünkön előzetes egyeztetés alapján történhet. Ilyenkor érdemes elhozni a kérdéses kártevőt, vagy beteg növényi részt, illetve jó minőségű fényképet.

Biológiai növényvédelem szaktanács

 

Helyszíni szaktanácsadás

Biológiai növényvédelem szaktanács

Elsősorban Budapesten és annak 50 km-es körzetében, a Homokhátságon Budapesttől Szegedig és a Balatonfelvidéken vállaljuk a látogatásokat. Az ország más pontjaira is elmegyünk előzetes egyeztetés alapján és egyedi kiszállási díj szerint. Szokásos díjunkért megnézzük a kertet és elmondjuk mi az amit másképpen kellene megoldani, ötleteket adunk új telepítésekhez és növényorvosi szaktanács alapján, webáruházunk árain, de szállítási költség nélkül tudunk adni biológia növényvédelmi termékeinkből. Kertre szabott biológiai növényvédelmi technológiát dolgozunk ki, melyhez biztosítjuk a szükséges készítményeket. 

Székely Gyöngyvér

e-mail: gyongyver@agrotipp2000.hu

Telefon: 70-63-73-883