Biológiai növényvédelem

Feromoncsapda gazdabolt

Kiknek javasoljuk a modern technológiáinkat?

Az árutermelő ökológiai gazdaságok is ki vannak téve az éghajlatváltozás miatt szaporodó invazív fajok kártételének, így ma már elengedhetetlen a modern biológiai növényvédelmi technológiák használata. A konvencionális gazdaságok közül is sokan megkeresnek azzal a kéréssel, hogy a vegyszeres növényvédelmüket legalább részben váltsuk ki új, saját fejlesztésű kímélő technológiáinkkal, élő készítményeinkkel. Ők általában a szermaradványok elkerülése miatt lépnek erre az útra.

Végül pedig, de nem utolsó sorban a hobbi biokertészek számára próbálunk valódi biológiai megoldásokat találni kisebb méretű kertjeik védelmére. Sajnálatos módon, őket a vegyszeres növényvédelem veszi célba, ezért kis kiszerelésű biológiai készítmény nagyon kevés van a piaci kínálatban. Mi próbálunk a számukra is alternatív megoldásokat kínálni.

Rendelkezésre álló hatékony készítmények:

Nagy örömünkre világszinten is egyre nagyobb a fejlődés ezeknek a termékeknek a piacán. Hazánkban is az utóbbi években többszörösére emelkedett a NÉBIH-nél engedélyezett ún.: biostimulátor anyagok száma. Sajnos a hazai engedélyezés nem könnyíti meg ezen termékek gyártását, behozatalát, forgalmazását, felhasználását és népszerűsítését. Ez jó a növényvédő szer iparnak, akik igyekeznek gátolni ezeknek az új termékeknek és technológiáknak a terjedését, hiszen a hatékonyságuk javulása egyre komolyabb konkurenssé teszi őket. A biológiai növényvédelmi termékek piacán is egyre keményebb a verseny és az összefogás helyett a cégek inkább egymást támadják. Mi azt a célt tűztük ki magunknak, hogy igyekszünk minél több hazánkban forgalomba kerülő ilyen terméket a gyakorlatban is megismerni és a teljes rendelkezésre álló palettát kombinálni, növényfajonként egységes technológiává alakítani. Természetesen a visszajelzések és saját kísérleti eredményeink alapján dinamikusan fejlesztjük ezeket.

bio paprika

Biológiai növényvédelmi anyagaink kínálata:

A kínálatunkban szereplő termékeket gazdálkodóknak való kiszerelésekben is tudjuk szállítani, de a lényeg a komplex, tanácsadásra alapuló technológia. Termelőknek csak előzetes szaktanács alapján javasoljuk a vásárlást biológiai növényvédelmi termékeink közül. Hűtött készítményeinket mindenképpen javasoljuk cégünktől vásárolni, mert tapasztalatunk alapján a magyar forgalmazók többsége nem tudja/akarja a teljes hűtési láncot biztosítani, ezek az élő termékek pedig bizonyos hőfok felett konkrétan elpusztulnak. Vannak olyan termékeink, melyekből mi csak a kis kiszereléseket forgalmazzuk kizárólagossággal (pl.: Polyversum, Agrosol Liquid), a gazdálkodóknak való kiszereléseket érdemes másik cégtől megvenni, a szaktanácsot azonban mi komplexen tudjuk adni. Általánosságban elmondható, hogy a webáruházunkban levő árak a legkisebb kiszerelésekre, mennyiségekre vonatkoznak, melyekre nagyobb tételeknél jelentős árengedményt tudunk adni, ezért kérem keressenek bizalommal!

A hobbikertészeknek online szaktanácsot is tudunk adni jó minőségű fénykép alapján a különböző kártevők és kórokozók elleni védekezésre.

 

Székely Gyöngyvér

e-mail: gyongyver@agrotipp2000.hu

Telefon: 70-63-73-883