A biogazdálkodás szerszámai

ásóvilla

Speciális talajművelő eszközök biokertekbe

A biokertek talaját csak a lehető legritkább esetben forgatjuk. Ásásra az ásóvillát használjuk, amely lazítja a talajt, és kihúzza a gyomok szaporító gyökereit. Mi egy nagyon erős, strapabíró kovácsolt vas ásóvillát tartunk webáruházunkban. Kiszállításra csak nyél nélkül tudjuk adni, de saját átadópontjainkra akácfa nyéllel is rendelhető. Az acatoló és a gyomkiszedő kés egészen kis kertekbe valók. Különböző kapáink más-más célra készültek. Leggyengébb a csillagkapa, amely inkább csak az UV érzékeny talajkezelő készítményeink bedolgozására alkalmas. Nagyobb kertekbe a tolikapa és az ugyancsak tolható kombinált kapa való. Előbbihez speciális adapterek is kaphatók. Ez egy drágább kategória, de egyrész rendkívül hosszú élettartamúak, másrészt pedig nagyon erősek. A rotációs kapák ugyan jelentősen megkönnyítik a kerti munkát, a talajszerkezetet azonban teljesen szétverik. Helyettük alkalmazhatók a tolikapák. A talajkezelő anyagok kijuttatására a precíziós öntözőfej nagyon bevált eszközünk.

tolókapa

Gyümölcsfák kezelésének szerszámai

A gyümölcsfáknál nagyon fontos a metszés. A nálunk kapható kis rókafűrész rendkívül praktikus. Tokkal hordható, így nem kell metszés közben folyton keresni és kicsi, de nagyon erős. Egy normál metszéshez elegendő, mert 6-8 cm átmérőjű ágakat képes elvágni. A racsnis metszőolló kategóriákkal megkönnyíti a vágást, az egyenes zöldmetsző olló, pedig a nyári egészségügyi metszésekhez elengedhetetlen, ugyanis kicsi sebet ejt, ami gyorsan gyógyul, így kevesebb esélyt ad a kórokozók bejutásának. A sebkaparók a beteg fatörzs tisztításához nyújtanak segítséget.

egysoros vetőgép

Vetés eszközei

Ezek webáruházunk 2017 évi újdonságai. Nagyobb biokertekbe rendkívül hasznos szerszámok. A rezgőnyelves vetőgépek olcsóbbak, de kevésbé strapabírók, gazdálkodóknak nem javasoljuk. A kézi szemenkénti vetőgépek nagyon precízek és erősek. Tolikapára is szerelhetők, sőt lóvontatásúra is átalakíthatók. Véleményünk szerint nagy siker lesz az ültető bot a nagyobb magvas növények szemenkénti vetéséhez is.


Székely Gyöngyvér

e-mail: gyongyver@agrotipp2000.hu

Telefon: 70-63-73-883